Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Kyberturvallisuuskeskus julkaisee kerran viikossa viikkokatsauksen, jossa käsitellään viikon aikana esiin nousseita tapauksia ja ilmiöitä sekä kerrataan Kyberturvallisuuskeskuksen ajankohtaisia asioita. Pyrimme tuomaan esiin erityisesti Suomessa näkyviä kyberturvallisuuteen liittyviä teemoja. Viikkokatsaus on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille ja sen tarkoitus on lisätä kybertietoisuutta.
 

Tällä sivulla

Viikkokatsaus

Valtioneuvosto on asettanut tutkintaryhmän selvittämään Helsingin kaupunkiin kohdistunutta tietomurtoa. Käymme läpi, mitä tapauksesta voi oppia.
Tällä viikolla varoittelemme M365-tietomurroista ja tietojenkalastelusta hotellivarauspalvelun kautta. Annamme myös vinkkejä kyberturvalliseen lomamatkailuun.
Tällä viikolla kerromme esimerkiksi kyberturvallisuusharjoittelun tärkeydestä ja loma-ajan tietoturvasta.
Tällä viikolla kerromme mm. siitä, miten fyysinen turvallisuus on yksi tietoturvan keskeisimmistä tekijöistä ja suosittelemme valmistautumaan kvanttiturvallisiin salausalgoritmeihin siirtymiseen.
Tällä viikolla kerromme muun muassa toimitusjohtajien nimissä lähetetyistä huijauksista ja siitä miten toimitusketjuhyökkäykset ovat viime vuosina yleistyneet. Palaamme myös toukokuun Kybersään mer...
Traficomin nimeä käytettiin SMS-huijaukseen, jossa maksamattoman sakon verukkeella kalasteltiin pankkitunnuksia. Poliisioperaatiossa suljetussa bottiverkossa oli yli 19 miljoonaa päätelaitetta. Bot...
Tällä viikolla kerromme mm. oman organisaation palveluiden tietoturvan kartoittamisesta, sekä NIS2-direktiivin riskienhallintavelvoitteesta.
Kuntiin kohdistuneet kyberhyökkäykset ovat yleistyneet, ja tällä viikolla muistutammekin kuntien tietoturvan merkityksestä. Huomioimme myös tulevat europarlamenttivaalit ja annamme vinkkejä tietotu...
Tällä viikolla kerromme esimerkiksi Helsingin tietomurrosta, joka osoittaa monille organisaatioille kuinka tärkeää tietoturvaan panostaminen on.
Tällä viikolla poistimme huhtikuussa julkaistun vakavan varoituksen Palo Alton tuotteiden kriittisestä haavoittuvuudesta. Kerromme myös tarkempaa pohdintaa Mirai-haittaohjelman varjopuolista ja kei...
Tällä viikolla kerromme muun muassa pankkitietoja varastavasta Android-haittaohjelmasta. Mukana on tuttuun tapaan myös ajankohtaiset huijaukset.
Tällä viikolla kerromme mm. tietojenkalastelusta -.fi-verkkotunnuksissa ja siitä miten tietoturvalliseen lomakauteen kannattaa varautua työpaikalla.
Tällä viikolla kerromme Palo Alto -verkkolaitteiden kriittisestä haavoittuvuudesta ja siihen julkaistusta keltaisesta varoituksesta. Luottotietorekisteriin nimissä on liikkeellä tietojenkalasteluvi...
Tällä viikolla kerromme kotien internetiin kytkettyjen laitteiden, erityisesti televisioiden, tietoturvasta ja haavoittuvuuksista, jotka voivat altistaa laitteet pahantahtoisille hyökkäyksille sekä...
Tällä viikolla kerromme mm. Linuxin käyttöjärjestelmän varaantaneesta kriittisestä haavoittuvuudesta ja julkaisimme DeepFake-tietopaketin.
Tällä viikolla kerromme mm. verkkotunnusten huolellisesta hallinnasta sekä tulevasta Hack the Networks -hackathon tapahtumasta.
Tällä viikolla kerromme Tietoturvan vuosi 2023 -katsauksesta sekä kyberturvallisuusaiheiden käsittelystä Futucast-podcastissa. Lisäksi kerromme uusista ohjeista pilvipalveluihin ja tietoturvan vähi...
Microsoft 365 -tilimurrot ovat taas kääntyneet nousuun. Tällä kertaa tunnuksia kalastellaan Dropboxin nimissä. Monivaiheinen tunnistautuminen on tehokas keino tietojenkalastelua vastaan.
Saitko sinäkin tekstiviestin, joka pelottelee liikennerikkomuksien seurauksilla? Niitä on nyt paljon liikkeellä. Huijauksia liikkuu myös muun muassa suomi.fi-palvelun nimissä.
Tällä viikolla kerromme erilaisista rekrytointihuijauksista sekä haitallisten liitetiedostojen vaarallisuudesta.