Uuden kyberturvallisuusdirektiivin tavoitteena on vahvistaa sekä EU:n yhteistä että jäsenvaltioiden kansallista kyberturvallisuuden tasoa tiettyjen kriittisten sektoreiden osalta.
Kyberkestävyyssäädöksellä asetetaan kyberturvallisuuden vähimmäisvaatimukset digitaalisen elementin sisältäville laitteille ja ohjelmistoille, jotka ovat suoraan tai epäsuorasti liitettävissä toiseen laitteeseen tai verkkoon.
Ohjaamme ja valvomme toimivaltaamme kuuluvia tietoturvallisuuden, häiriöttömyyden ja luottamuksellisen viestinnän suojan säädöksiä. Toiminnan periaatteita ovat yhteistyö, avoimuus, luotettavuus ja tasapuolisuus.
Useille erityyppisille toimijoille säädetään velvollisuus huolehtia tarjoamiensa verkkojen ja palvelujen tietoturvasta sekä oikeuksia tämän toteuttamiseen. Ohjaamme ja valvomme tietoturvavelvoitteiden noudattamista.
Sääntelyn sekä ohjaus- ja valvontatoiminnan avulla pyrimme siihen, että viestintäverkot ja -palvelut ovat toimintavarmoja ja riittävästi varmistettuja.
Ohjaamme ja valvomme toimialaamme kuuluvien säännösten ja määräysten noudattamista. Lue lisää säännösten tulkinnasta ja siitä, mikä toiminta kuuluu sääntelyn piiriin.
Vahvan sähköisen tunnistamisen avulla kuluttajat voivat turvallisesti vahvistaa henkilöllisyytensä erilaisissa sähköisissä palveluissa. Valvomme sähköisen tunnistamisen palveluja.
eIDAS-asetus tarjoaa palveluntarjoajille mahdollisuuden osoittaa selkeästi, että sen verkkopalveluita varten tarjoama tuote tai toiminto on luotettava.